Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms, f.n 25%, 12 % eller 6%.

Leveranstid och leveranssätt

Normal leveranstid är ca 3-5 vardagar - under sommaren (juli/augusti) skickar vi dock varor max. 1 gång i veckan vilket kan innebära viss fördröjning. Hör av er och stäm av om ni undrar om leveranstid under sommaren; info@ruthgreta.se.

Fraktkostnad inom Sverige är 69 kronor.
Vid ordervärde överstigande 700 kronor bjuder vi på fraktkostnaden. 

Vi skickar beställningar som paket med DHL,Postnord eller Schenker. Vi tar inte ansvar för eventuella förseningar beroende av fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet ska du omedelbart anmäla det till utlämningsstället och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, ska du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Har du beställt och inte hämtar ut ditt paket innan den går i retur till oss (ca 14 dagar), fakturerar vi dig 230 kr för vårt arbete med hantering av varor.

Hämta i Norra Ängby, Bromma

Önskar du hämta ditt paket i Norra Ängby, finns det möjlighet att göra det.
Vi har ingen fysisk butik men det går att hämta hos Ruth&Greta efter överenskommelse om tid. Välj alternativet "Hämta på vårt lager" när du kommer till kassan och du får ytterligare instruktioner via mail.

Frakt utanför Sverige

Vi skickar även utanför Sveriges gränser. Men innan du beställer, skicka ett mail till oss, info@ruthgreta.se, för att få fraktkostnad. Glöm inte att ange vilken/vilka varor du avser beställa då det avgör fraktkostnaden.

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distanshandelsavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställa felfria varor utan att ange anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Varan ska returneras i originalförpackning. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt plusgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Betalningsalternativ

Du kan välja att betala för din varor på flera sätt.

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

Payson

Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.

PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet PaysonFaktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 10 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 25 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Gothia Financial Group AB.

Förskottsbetalning

Du kan välja att betala dina varor i förskott på plusgironummer 855187-1 (Ruth&Greta). Efter att du skickat in din order i kassan får din information på skärmen samt via e-post hur du går tillväga. Vid förskottsbetalning kan varorna hämtas hos Ruth&Greta /skickar vi varorna när betalningen kommit in på plusgirokontot. Så räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR).

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Insamling av personåuppgifter

Enligt lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig, såsom namn, adress, e-postadress, mobilnummer. Detta samtycke ger du vid ditt köp. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får ta del av när du besöker vår site eller via mail, kommer behandlas av Ruth&Greta AB i egenskap av personuppgiftsansvarig. 

Informationen kommer användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtagande mot dig.  Ruth&Greta AB kommer inte låta tredje part använda dina personuppgifter. 

Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas. 

Användning av dina personuppgifter

Ruth&Greta AB samlar in och använder dina personuppgifter för att driva webbplatsen ruthgreta.se och för att leverera våra tjänster. T ex använder vi din e-postadress för att skicka servicerelaterade meddelanden och nyhetsbrev. Du kan själv välja att frånsäga dig vårt nyhetsbrev.  De servicerelaterade meddelanden vi skickar, såsom orderbekräftelse, betalning och dyl, anses utgöra en väsentlig del av tjänsten och kommer skickas även om du inte vill erhålla vårt nyhetsbrev. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter

Handla

Information